De website die u bezoekt is momenteel nog in aanbouw en nog maar gedeeltelijk gepubliceerd door Look4Nature

Excursies

Look4Nature


Onderzoek naar visbestand in de Schelde voor het INBO - © Look4Nature

Op regelmatige basis willen we jou graag over de streep proberen te trekken om samen met Look4Nature een stapje in onze kostbare natuur te zetten. We leren je tijdens onze excursies de kneepjes van het vak, proberen je een inzicht te geven op hoe de natuur zichzelf kan regelen, welke problemen onze biodiversiteit vandaag de dag mee kampen en hoe we als mens belanrijke natuurwaarden beter kunnen stimuleren en beschermen. Kortom, we verzorgen voor jou een leerrijke ervaring in en over onze natuur! En daar waar mogelijk doen we er uiteraard alles aan om tijdens onze excursies er de leukste waarnemingen uit te halen voor jou! 🙂

Mensen op de correcte manier informeren over natuur- en milieu gerelateerde onderwerpen is de allereerste en de belangrijkste stap om fauna en flora te daadwerkelijk te beschermen. Zonder de stem van het grote publiek is de kans namelijk te groot dat de stem van de natuur verloren gaat. Look4Nature wil de mensen dichter tot de natuur verbinden zodat die cruciale stem voor de natuur alsmaar blijft toenemen. Natuur is de toekomst!

Look4Nature organiseert begeleide excursies rond diverse natuuronderwerpen: diersporen, inheemse fauna observeren en sensibilisatie-excursies zijn daar slechts een klein deel van. Wil je graag een excursie onder begeleiding van een gepassioneerde natuurgids bijwonen? Houd de pagina 'Begeleide excursies' dan goed in het oog, de plaatsen zijn telkens beperkt. Afhankelijk van de vraag, organiseert Look4Nature ook cursussen en workshops. Wil je graag een cursus of een workshop organiseren en zoek je een begeleider? Neem dan zeker eens een kijkje op Cursussen en workshops.

Rietpluimen in de avondzon - © Look4Nature
Europese manta - © Look4Nature

Zoek je een ervaren natuurgids die jou in het privé, jouw gezin of jouw privé-groep graag graag zou willen begeleiden? Look4Nature staat je daar alvast erg graag mee bij. Je kan via de contactpagina gerust al jouw vragen stellen over jou ideale natuurtocht. Plezier gegarandeerd! Zowel excursies als voordrachten zijn mogelijk. 

Voor scholen biedt Look4Nature programma's aan om leerlingen kennis te laten maken met onze inheemse natuur. Zij zullen namelijk onze toekomstige natuurbeschermers worden. Zou je als leraar graag beroep willen doen op een natuurgids tijdens een wandeling met jouw leerlingen in het buitengebied? Ga je op bosklassen en zoek je nog leuke activiteiten die perfect zouden passen in het rijtje om kennis te maken met de geheimzinnige wonderen van het bos? Heb je tijdens je lessen bepaalde thema's rond alles wat met natuur en klimaat te maken heeft? Stuur ons gerust een mailtje met al jouw wensen en samen vinden we dé ideale natuurbeleving voor jou en jouw klas! ⛺

Velduil in de Uitkerkse polders - © Look4Nature

Velduil - © Look4Nature